Friday 12 August 2011

Sighisoara - singura cetate medievala inca locuita, din Europa


          Cetatea Sighisoara este, in acelasi timp, un fenomen, dar si o ciudatenie a timpurilor moderne. Mai batrana decat multe capitale europene, ea pare insensibila la trecerea vremii si la schimbarile din jurul sau, pastrandu-si aura de orasel medieval linistit care refuza sa accepte realitatile secolului XXI. Ramasa una dintre ultimele cetati locuite din lume, Sighisoara a fost declarata in 1999 monument protejat de UNESCO, intrand in elita oraselor care detin deja acest rang.
Cetatea este  este inconjurata de o serie de ziduri lungi de 930 de metrii, strajuita de 14 turnuri de aparare, fiecare turn fiind ridicat de catre una din breslele ce activau in oras - de unde le provin si denumirile.  

        Odata ce ajungi in acest loc esti invaluit de aerul medieval si de atmosfera relaxanta, iar localnicii sunt foarte primitori si deschisi sa iti povesteasca istoria cetatii.
     De asemenea cetatea gazduieste casa unde s-a nascut Vlad Dracul (Dracula), un loc foarte apreciat de turistii romani, germane, chinezi, englezi. Astazi, casa este locatia perfecta pentru cel mai rafinat restaurant din cetate, unde se pot servi atat bucate din bucataria romaneasca cat si din cea international.


Daca doriti sa alegeti o destinatie turistica internationala, atunci alegeti sa vizitati www.medestino.com , pentru a va rezerva o vacanta in Cetatea Sighioara!

No comments:

Post a Comment

Online Hotel Booking