Wednesday, 22 April 2009

Backpacken en alles wat erbij komt kijken…Of je nu als doorwinterde backpacker al lang je hart verloren hebt aan Oceanië of je slechts je eerste stappen maakt naar een onvergetelijk avontuur, Backpacken kan iedereen! Reizen of backpacken is de laatste jaren vrij gemakkelijk geworden. Of je nu een aantal weken, maanden of jaren gaat, het zal altijd een onvergetelijke ervaring worden. Tijdens de reis zal je vele hoogtepunten meemaken, maar ook enkele dieptepunten moeten overwinnen.
Hieronder vind u een lijst van belangrijke zaken om mee te nemen als je gaat backpacken of op wereldreis gaat:
• Rugzak: Als je gaat rondreizen is het verstandig een goede en stevige rugzak mee te nemen. De makkelijkste manier om al je eigendommen te verplaatsen is in een rugzak, omdat je met een rugzak nog redelijk eenvoudig kan lopen. Eenmaal je een goede rugzak gevonden hebt, kan je beginnen met inpakken. We raden je aan om de zware spullen onderin te leggen, hierdoor wordt je rugzak stabieler.
• Kleding: In ieder land, iedere streek kan je kleding kopen. Het wordt dan ook afgeraden veel kleding van thuis mee te nemen. Enerzijds omdat het ruimte en gewicht in je rugzak bespaart, anderzijds omdat de kleding elders vaak goedkoper is dan thuis. Vooral warme kleding, zoals truien en vesten, neemt veel ruimte in. Neem dan liever wat extra dunne kleding mee en trek dit desnoods over elkaar aan. Toch is het verstandig om een á twee warme kledingstukken bij te hebben. In hoger gelegen gebieden en de tropen kan het ’s nachts vrij hard afkoelen, waardoor een vest handig is. Neem bij voorkeur een fleecevest mee, dit is een warme stof, niet zwaar en kan je desnoods ook open dragen. Het nadeel van zo’n vest is dat het erg brand gevoelig is. Dus kijk goed uit! Wat ook veel wordt gebruikt door reizigers is de afritsbare broek. Het voordeel hiervan is dat je met 1 broek meteen twee kledingstukken hebt.
• Regenkleding: Een dunne nylon regenjas is meestal voldoende. Deze jassen zijn wind en waterdicht. In tropische gebieden raden we aan een paraplu te gebruiken, regenkleding is vaak te warm.
• Schoenen: Voor iedereen die een rondreis wil gaan maken is het belangrijk goede schoenen aan te hebben. Vooral in ontwikkelingslanden is het zeer moeilijk stevige (loop)schoenen te verkrijgen. Het is daarom aan te raden goede schoenen van huis uit aan te doen. Veel reizigers hebben naast een paar schoenen ook rubberen sandalen bij zich. Dit is altijd handig, wegen bijna niets en hebben haast geen onderhoud nodig.
• Reisgidsen: Als je gaat backpacken of rondreizen is het altijd handig een of meerdere reisgidsen bij je te hebben. Maar ook hier geld weer: Let op het gewicht ervan.
• Dagboek: Hou een dagboek bij! Dit klinkt heel saai, maar is het absoluut niet. Als je iedere avond even een paar minuutjes neemt om je indrukken op papier te zetten, heb je aan het einde van de rondreis een geweldig souvenir! Daarbij is het lekker om even iets om handen te hebben wanneer je alleen op reis bent.
• Boeken: Af en toe een boek lezen is natuurlijk aangenaam. Vooral als je alleen reist. Echter is het absoluut niet verstandig om heel veel boeken mee te nemen. Ze wegen veel en nemen ook nog eens aardig wat ruimte in je rugzak in. Je kan natuurlijk ook onderweg altijd een leuk boek kopen of ruilen.
• Slaapzak: In de meeste gevallen is een slaapzak niet nodig en ook nog eens veel te warm. Toch kan het, afhankelijk van je route, handig zijn er eentje bij te hebben. Als je bijvoorbeeld in de bergen zit, kan het wel nodig zijn een slaapzak bij je te hebben. Ook als je in een tent slaapt is het handig een slaapzak bij te hebben.
• Hangslot: Het is zeer verstandig hangslotjes op je rugzak te plaatsen. Er bestaat een kans dat men tracht om bijvoorbeeld drugs in je rugzak te doen. Je begrijpt wel dat dit lastige gevolgen kan hebben. Draag je rugzak bij voorkeur zoveel mogelijk bij je of doe er een slotje omheen.
• Muskietennet: Het slapen zonder muskietennet is vaak niet te doen. Je wordt door allerlei soorten insecten belaagd, waardoor Muskietennet je niet kunt slapen. Het is dan ook zeer verstandig om een muskietennet mee te nemen, vooral als je naar tropische gebieden afreist. Zo’n net weegt bijna niets en is zeer compact in je rugzak.
• Veldmatras: In de meeste hotels staan bedden met matras, waardoor je geen veldmatras nodig zult hebben. Toch zijn het, in bepaalde hotels, slechte matrassen. In zo’n geval kan het lekker zijn een veldmatras te hebben.
• Oordoppen: In sommige gevallen kunnen oordoppen heel handig zijn.
• Water: In tropische landen is het vaak erg warm, het is hierdoor verstandig om veel te drinken. Je kan steeds plastic flessen water kopen, echter kunnen deze soms erg duur zijn. Dan is het makkelijker en goedkoper om een waterfles of zak bij te hebben.
• Zakmes: In veel gavellen kan het wel eens handig zijn om een zakmes bij je te hebben als is het alleen maar om een fles te kunnen openen of fruit tijdens een bus of trein reis te kunnen schoonmaken.
• Adapter: Het kan voorkomen dat je terechtkomt in een land waar je andere stopcontacten tegenkomt. Hiervoor zijn twee oplossingen: Neem ofwel apparaten mee die op batterijen werken of koop een transformator.
• Laptop: Tijdens je reis kan je via internet gemakkelijk contact houden met je familie. Daarnaast kan je ook een bed of kamer reserveren in een hotel of jeugdherberg. Wij raden je aan om gebruik te maken van de website www.medestino.com om een hotel te boeken.
Veel reisplezier!

No comments:

Post a Comment

Online Hotel Booking