Tuesday, 21 April 2009

Reizen in Polen
De toenemende interesse van de westerse reiziger naar deze bestemming is ongetwijfeld mede te danken aan de veelzijdigheid die Polen te bieden heeft. Zowel citytrips naar Warschau of Krakau als themareizen voor de individuele of groepsreiziger zijn de ideale reisformules om Polen te ontdekken.

Onvergetelijk is een wandeling op het marktplein van Krakau, terecht bestempeld als één van de mooiste en grootste middeleeuwse marktpleinen van Europa. Krakau is eveneens de ideale uitvalsbasis voor excursies naar de Wieliczka-zoutmijnen, het bedevaartsoord Czestochowa en de concentratiekampen van Ausschwitz en Birkenau.

De hoofdstad, Warschau, gelegen in het hartje van Polen, werd volledig heropgebouwd na de verwoestingen van de tweede wereldoorlog en fungeert vandaag de dag als economisch en cultureel centrum.

Eten en drinken

Wanneer u in Polen uit eten gaat hebt u een grote keuze tussen diverse soorten van restaurants: van goedkope eethuisjes tot chique dure klassenrestaurants. Op het menu staan tal van streekgerechten met typische ingrediënten zoals: wilde paddestoelen, zure room, karwijzaad, dille, marjolein,... In Polen begint een diner met "przekaski" (voorgerecht), gevolgd door een (meestal zware) soep: barszcz of rosol. Het hoofdgerecht kan zowel vlees als vis zijn en bevat meestal zure room of paddestoelen. De nationale drank in Polen is Wodka, te krijgen in alle soorten en variëteiten: Wyborawa, Zubrowka, Tarniowka, Sliwowica, Pieprzowka,... De meest gekende internationale dranken zijn te verkrijgen in de restaurants of bars met de gepaste vergunning maar zijn duurder dan de regionale dranken zoals lokal bieren en wodka''s
Shopping

In het hele land vind je ontelbare winkels terug. Souvenirs kan je kopen in het oude stadscentrum, in de stalletjes rondom de lakenhallen. De belangrijkste souvenirs zijn: houten speelgoed, iconen, lederwaren, beschilderde doosjes, handgemaakte spelen, poppetjes, bont, kristal, schilderijen,... Liefhebbers van klassieke muziek, kunstboeken, antiek en juwelen kunnen zeker hun gading vinden in één van de gespecialiseerde zaken in de oude stad.
Accommodatie

Een hotel kan je heel gemakkelijke boeken via www.medestino.com.

No comments:

Post a Comment

Online Hotel Booking