Tuesday, 21 April 2009

Sofia, hart van de Balkan

Sofia, de hoofdstad van het Balkanland Bulgarije, een van de nieuwe landen van de Europese Unie, is een reisbestemming die zeker meer aandacht verdient. De stad heeft een rijk verleden en werd in de loop der eeuwen door verschillende volkeren overheerst. Zij hebben allemaal hun eigen sporen nagelaten.

De Bulgaarse hoofdstad, Sofia staat dan ook vol met monumentale bezienswaardigheden. Zo zijn er de Orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, de Sofia Synagoge en de Banya Bashi-moskee, de oudste moskee van Europa. In het Nationaal Geschiedenismuseum, het grootste museum van het land, kun je een uitgebreide verzameling Thracische kunst bewonderen.
Hoewel de situatie in Bulgarije aan het veranderen is, is het leven er nog steeds goedkoper dan in West-Europa. Goedkope accommodatie of een uitstekend, betaalbaar restaurantje vinden, zou er geen enkel probleem mogen opleveren. De Bulgaarse keuken met zijn heerlijke zuivelproducten is trouwens niet te versmaden.


Het uitgaansleven bruist en is er eveneens goedkoop. Op vlak van winkelen is Sofia lang achtergebleven op andere Europese hoofdsteden, maar de stad lijkt nu aan een inhaalbeweging bezig. Bovendien ligt Sofia erg centraal in de Balkan en is het een ideale uitvalsbasis om andere landen te bezoeken. Voor iedereen die zin heeft in een veelzijdige citytrip!


Voor een hotelboeking of meer informatie over andere interessante Europese steden, bezoek onze website www.medestino.com.

No comments:

Post a Comment

Online Hotel Booking