Wednesday 23 November 2011

Korfu - a legzöldebb görög sziget

A turisták által sokat látogatott görög sziget Korfu, méltán viseli a legzöldebb sziget elnevezést. A part mentén mindenhol kisebb nagyobb településeket találhatunk, míg a sziget belsejében erdőkkel, pálmafákkal borított vidékeket fedezhetünk fel.
A sziget legnagyobb városa Korfu (Kerkyra), itt található a sziget két erődje, melyet érdemes meglátogatni, hiszen gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, tiszta időben pedig el lehet látni a görög szárazföldig is. A város tele van kis szűk macskaköves utcácskákkal, de nagyobb bevásárló utcák és napsütötte terek is találhatóak az óvárosban. A tavernák, szuvenír boltok, sörözők és kávézók egymást érik a belváros teljes területén. Az idelátogatónak velencei hangulata támadhat az utcákon sétálva, ez nem csoda, hiszen a sziget hosszú történelme során sokan megfordultak itt (angolok, franciák, olaszok), és számos 3-4 emeletes ház velencei stílusban épült. A városban valamivel magasabbak az árak, mint a sziget többi részén, ha egy kellemes vacsorát szeretnénk eltölteni egy helyi étteremben érdemesebb inkább a városon kívül keresgélni, mert így jókora összeget megspórolhatunk.
És hogy mit rendeljünk? A görög ételek nagyon finomak,így igen nehéz lesz választani, de mindenképpen meg kell kóstolni a helyi specialitások egyikét: Moussaka, Kalamari, Gyros, Souvlaki, Fetával töltött padlizsán, Tzatziki, Görög saláta és még nagyon sok más finomság!  
 
Nemcsak a városban van látnivaló. A sziget északi része csodálatos helyeket rejt, melyek egy része kissé eldugott és turisták által kevésbé látogatott. Számos hangulatos öböl nyújt lehetőséget fürdőzésre, vannak homokos és kavicsos strandok is. Az egyik legszebb és legjobb strand Pelekasban és a mellette fekvő Glyfadaban található, ahonnan nem utolsósorban a legcsodálatosabb a naplemente. Semmiképpen sem hagyjuk ki a sziget legészakabbi csücskén lévő úgynevezett Cape Drastis sziklákat, melyeket nem túl könnyű megközelíteni, de megéri a kalandos utat. Lélegzetelállító fehér képződményeket láthatunk a gyönyörű tiszta és csillogó tenger társaságában. 

Érdemes meglátogatni a Paleokasticai monostort is, ahol a nyugalom szigetén találjuk magunkat. A monostor egy nagyon szépen rendben tartott virágoskert övezi, a hegy tetejéről a kilátás sem utolsó. Méltán nevezhető ez a hely az állatok paradicsomának is, hiszen a kertben és kis utcácskákon mindenfelé macskák és kutyák heverésznek. Amennyiben egy felejthetetlen kávéra vágyunk, a nem messze lévő Lakones nevű falucskába érdemes ellátogatni. Igen sok kis családi kávézót és pékséget találhatunk a településen, ezek teraszairól pedig élvezhetjük a panorámát, a napfényt és a helyi vendégszeretetet. Végül, de nem utolsósorban a sziget észak-keleti részén található a legmagasabb pontja a Mount Pantokrator (906 méter) innen még az albán partokat is megcsodálhatjuk.
Látogasson el Korfu szigetére a Medestino.com-al!
 

No comments:

Post a Comment

Online Hotel Booking